در حال حاضر در بـسیاری از موتورخانـه هـا بـرای تنظـیم دمـای آب از ترموسـتات هـای معمـولی استفاده می شود که به صورت دستی کنترل می گردد . از معایب این کار این است کـه موتورخانـه در شرایط آب و هوایی مختلف مثلا افزایش دمـای هـوای بیـرون - کـه مـسلما گرمـای مـورد نیـاز ساختمان کاهش می یابد- با دمای بالا کار می کند و از این طریق انرژی زیادی بـه هـدر مـی رود . همچنین در ساختمان های اداری درهنگام شب نیز موتورخانه به فعالیت خود ادامـه میدهـد و عمـلا انرژی بدون استفاده به هدر می رود. استفاده از سیستم کنترل هوشمند انرژی در موتورخانـه بـا قابلیـت برنامـه ریـزی ساعتی و هفتگی و همچنـین بـا حـسگر محیط باعث کاهش اتلاف انـرژی مـی گردد. نصب این سیـستم در سـاختمان هـای اداری باعـث 40 %و مـسکونی 15 %صـرفه جـویی در مصرف انرژی خواهد شد.
١ -استهلاک تجهیزات موتورخانه کم خواهد شد .
٢ -هزینه های سرویس و نگهداری کاهش خواهد یافت.
٣ -میتوان از طریق تنظیم دمای آب گرم آسایش ساکنین را نیز افزایش داد .
٤ -عملکرد پمپ ها و مشعل افزایش خواهد یافت.
5 -میزان آلاینده های زیست محیطی کمتری به محیط منتشر خواهد شد.
عایقکاری قسمتهایی از موتورخانه مخصوصا لوله های خروجی از دیگ کـه احتمـال اتـلاف انـرژی در آنها بالا است نقش بسزایی در کاهش مصرف سوخت خواهـد داشـت. مـواردی کـه در عایقکـاری باید به آنها توجه شود شامل موارد زیر است:
• جدار خارجی دیگ با عایق مناسب عایقکاری شود.
• لوله های رفت و برگشت به دیگ عایقکاری شوند
• منبع انبساط باید به طور مناسب ی عایقکاری شده و حفاظ مناسبی در مقابـل عوامـل جـوی بـرای آن تعبیه شود.
• منبع دوجداره یا کویل دار و کلیه لوله های رفت و برگشت آب گرم مصرفی و چرخشی باید عایقکاری شود.
• عایق حرارتی منبع انبساط و م نبع کویل دار بایـد ضـخامتی حـداقل 5 سـانتی مترداشـته باشـد و حداقل ضخامت عایقکاری لوله ها 2 سانتی متر است.
• تجهیزات موتورخانه باید سالانه به طور منظم تنظیم و بررسـی شـوند و از کـارایی صـحیح این لوازم اطمینان حاصل شود
• فیلتر هـوای مـشعل بایـد هرسـال قبـل از دوره سـرما بررسی و تمیز شود، در غیر این صورت وجود گـرد و غبار و مـسدود شـدن قـسمت هـای اصـلی دیـگ عملکــرد آن را مختــل کــرده و مــصرف انــرژی را افزایش می دهد.
• تعمیر ات مربوط به موتورخانه باید توسط سرویس کاران مجرب انجام شود.
• مشعل موتورخانه را تنظیم کنید و دمای آن را بین 60-80 درجه نگه دارید برای اینکه احتراق کامل انجام شده و کارایی موتورخانه شما افـزایش یابـد بایـستی مـشعل موتورخانـه تنظیم گردد تا بازده حرارتی سیستم شما زیاد شـود. بـدیهی اسـت در صـورت کامـل بـودن احتـراق در مشعل، گازهای گلخانه ای کمتری تولید و به محیط زیست فرستاده خواهد شد. رعایت اصـول زیـر در خصوص مشعل علاوه بر کاهش مصرف سوخت، باعث بالا رفتن بـازده سیـستم گرمایـشی نیـز خواهـد شد.
• در صورت امکان می توان تجهیزاتی با نظر متخصصان برای پیش گرمایش هـوای احتـراق در سیستم در نظر گرفته شود. پیش گرمایش سوخت مصرفی نقش عمده ای در بالا رفتن بـازده مشعل دارد.
• رسوب زدایی در جاهایی که آب از سختی بالایی برخوردار است لازم می باشد رسوب زدایی باعث انتقال بهتر حرارت مشعل به آب و درنتیجه افزایش کارایی موتوخانه خواهـد شـد . برای اینکار باید از سختی گیر برای مناطقی که آب مصرفی از سختی بالایی برخوردار استفاده گردد.
ساختمان مرکزی: تهران خیابان ایرانشهر نبش خیابان اراک پلاک 160
مرکز تلفن: 81971
فکس: 81972444
کدپستی: 18967-15837
ایمیل دبیرخانه: dabirkhaneh@nigc-tpgc.ir
ساختمان مهندسی: تهران خیابان ولی عصر بالاتر از میدان ولی عصر پلاک 1735
مرکز تلفن: 83731
تلفن گویا: 43-81972440
کدپستی: 53415-15946
ایمیل: info@tehrangasco.ir
کد اقتصادی: 411111346136
شناسه ملی: 10101890339
از نصب آبگرمکن در مکان های محدود مانند: حمام، رختکن و دستشویی جدا بپرهیزید.